torsdag 5 mars 2009

kletigt

Kondomer är inte så smidiga att sy i, jäkligt kletigt med glidmedel och utan så kör allt fast i symaskinen. Pysslar med plastpåsar och tejp istället.

6 kommentarer:

Glenn sa...

Jag tänker att kondomer är jkligt dyra också. Eller har du varit på ungdomsmottagningen och sagt att du ska på klassresa?!?!

Camilla sa...

En gång hjälpte jag en tjej att sy en klänning av plast. Eftersom pressafoten ville klibba fast i plasten vilket resulterade i att symaskinen stod och hackade på samma ställe så fick vi tejpa fast en bit tyg under pressafoten med dubbelhäftande tejp... sedan gick det jättebra frammåt... du kan ju testa om detta funkar även för kondomsömnad :)

s sa...

Har testat lite olika varianter att sy på men inget var riktigt bra. Det är som Glenn säger också, att det blir dyrt.
Känner visserligen personalen på ungdomsmottagningen men antar att det är bättre att sponsra ungdomarna än mej...
Varför är egentligen kondomer,preventivmedel överhuvudtaget så himla dyrt, rätt knäppt.

Glenn sa...

Ja, att det ska vara så dyrt är helgalet. Jag kollade upp vad p-piller kostar i olika lä och det var en enorm skillnad. I stockholm var det i princip gratis. De första tre månaderna kostade 30kr och sedan var det gratis i efter det. I norrland kostade det 200 kr för de första tre månaderna och sedan 200 kr per år. Ganska så stor skillnad.

De första tre månaderna är ju till för att prova. Det kan man i stockholm med inte i norr om man har lite pengar.

Kondomer borde vara väldigt subventionerade å inte kosta mer än en krona st.

Ojoj, här gick jag igång. Ha tänkt massor på just detta. 8:e mars snart.

Anonym sa...

hur har du tänkt med det att dom e tunnare på vissa ställen? ska dom fortfarande vara det?

s sa...

Glenn: Konstigt att det är så stor skillnad, håller med att kondomer i princip borde vara gratis, hade säkert gjort gott åt spridningen av könssjukdomar(förutsatt att de används så klart).
L3: Jo jag har funderat på det, funkar inte så bra med plastpåsar. Jag har en fundering att mina påsar skall bli något att blåsa upp som eventuellt har möjlighet att mötas genom olika styrsel. Ska testa lite i helgen.