fredag 24 april 2009

handledning

Hattar runt och letar ständigt
vill inte fastna i ett samma
vill bli mer fri
vet innerst inne att det enda som kan hjälpa är mer kunskap och arbete
men är rädd att förlora mig på vägen
måste stålsätta mig
och bara nöta
men först
är det
helg

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm. Alltså, även om man vill bli mer fri eller göra något helt annat, så måste man "vara klar" med det man har gjort innan och det måste finnas ett samband. Eller så tror jag. Alltså att hela livet är en process, vart alla nya delar på något sätt hänger ihop med de gamla. Annars skulle ju vår "tid" som människor vara uppstyckad och just hattig. Vi skulle inte förstå vad som händer om vi plötsligt började uppleva/göra saker som inte på något vis hängde ihop med våra tidigare erfarenheter.
Hitta balansen mellan det kända och det okända. Ibland behövs det mer av det ena eller det andra. Det varierar nog hur mycket man behöver av dessatvå delar dels beroende på vem man är, men också vart i sin livsprocess man befinner sig.

Anonym sa...

Ja, och på det sätet förlorar man inte sig själv på vägen, utan man hittar sig själv.
Det är vad jag tror.

s sa...

Det stämmer nog det du skriver, tänker på gestaltningsprocessen. Det är så lätt att det blir en ständig jakt på något nytt för att på nåt sätt snabba på utvecklingen. Vi måste nog göra klart innan vi går vidare men av osäkerhet, press i form av betyg och prestationsångest tror vi att det inte räcker.
Skönt att du påminde mig, tack!

Anonym sa...

<3